Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, March 20, 2012

Supplement untuk anak, apa yang sesuai?

credit to Kak N

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Alhamdulillah putera sulung saya masih diberi kekuatan untuk meneruskan hari persekolahan yang ketiga. Syukur ALLAH mengizinkan kita hidup bernafas, bersolat dan melakukan aktiviti harian hari ini. Walaupun mungkin Addin dan Nasa keletihan sebab sekolah pagi dan petang, saya tetap panjatkan doa agar mereka ini terus sihat dan dibekalkan hati yang tawaduq pada ilahi.

Seperti biasa, sebelum ke sekolah saya pesan Addin untuk membaca 4 Qul. Teringat saya pesan seorang ustaz, jika kita berpegang dengan 4 surah ini, insyaALLAH hati kita dipegang oleh ALLAH dengan sebaiknya dan dipelihara walau di mana sahaja kita berada.

Sekolah pun dah mula , sebelum tidur Addin perlu makan supplement...saya bekalkan GLA dan Omega beserta secawan ESP + meal shake. Sebelum ke sekolah saya hanya berikan secawan ESP+ Meal Shake dan PD supaya dia tak dehydrate dengan aktiviti seharian.

Bila ada kawan-kawan tanya, apa supplement yang sesuai untuk anak, memang saya akan syorkan amik Meal Shake dan Omega sahaja sebagai permulaan dan hakikatnya ia memadai. Kecuali mempunyai lebihan rezeki then boleh tambah Performance drink.

Meal Shake adalah kandungan protien + multivitamin yang lengkap. Ianya membantu untuk penghasilan sel baru yang sihat serta bagus untuk perkembangan otak. Omega sangat perlu untuk keperluan DHA otak ditambah mereka perlu belajar banyak perkara baru di sekolah dan perlu banyak menghafal.

Pada saya, tak salah bekalkan mereka dengan supplement jika ia membantu anak kita sihat dan lebih produktif dalam pembelajaran mereka. Kita bekerja pun memang nak berikan anak yang terbaik :)

Dari mama keysha pula mealshake wajib ada di rumah sebagai persediaan untuk keysha dan mama..... banyak sebab mengapa mealshake wajib ada di rumah selain untuk kesihatan kalau mama atau keysha xselera makan pun jus minum mealshake pun da kira ok sebab semua zat da ada dalam mealshake. Paling bes kalau setakat batuk,selsema dan demam ringan insyallah sakit xberpanjangan..... Bagi omega pula mama dan keysha dalam proses untuk konsistent pada omega selain kesihatan, omega buat anak mama bertambah pintar (insyallah....) semua yang kita buat adalah usaha kan.... tidak salah untuk kita mencuba demi kesihatan.......

0 comments:

Post a Comment